Hvorfor købe i Murcia?

Området

  • clubhouseMurcia er den hemmelige perle i Spanien. Regionen ligger i det sydøstlige Spanien, lige syd for Alicante – på Spaniens måske allerbedste kyststrækning – Costa Calida.
  • Murcia er ikke nær så præget af turisme som fx Alicante og Costa del Sol. På mange måder, er regionen derfor mere autentisk og uspoleret.
  • Murcia er Spaniens spisekammer med masser af landbrugsproduktion. Grøntsager, citrusfrugt og 70% af Europas mandler produceres i Murcia. Det præger også områdets køkken, der er landligt og Spansk – med masser af friske råvarer.
  • Murcia-regionen har i modsætning til andre af kystregionerne i Spanien en ægte storby. Murcia by er Spaniens 7ende største og kun en smule mindre end København. Det har et fantastisk charmerende centrum, præget af et stort område med gågader omkring den store middelalderkatedral. Masser af shopping og kultur, når der skal holdes lidt pause fra golfen.
  • Cartegana er den anden større by i regionen. Hvor Murcia by ligger lidt inde i landet, ligger Cartegena ude ved kysten. Byen spillede en stor rolle i romertiden, hvor Kathagenerne hørte til de mest oprørske kræfter mod romerne i middelhavsregionen. Byen bærer præg af sin historie, med borgruiner og museer. Også her er der et lækkert bycentrum – og en fantastisk promenade ved lystbådehavnen.

 

Value-for-money

  • golf_3Murcia har været hårdt ramt af den finansielle krise. Der var et enormt byggeboom i 00’erne – og det betyder, at der er rigtig mange gode ejendomme til salg – til helt unikke priser. De fleste ejendomme sælges netop nu (2017) til mellem 40-50% af den pris, de blev sat til salg for i midten af 00’erne.
  • Priserne i området er væsentlig lavere end i andre populære golfområder i Spanien – man får simpelthen meget mere for pengene. Så enhver der overvejer at købe en golfbolig, bør under alle omstændigheder overveje Murcia, før man træffer et valg. Man kan få gode golflejligheder fra omkring 1 mio. DKK. Mens der er fantastiske ting at få, hvis man er på udkig efter noget ekstraordinært.
  • Det er samtidig væsentligt billigere at spille golf i Murcia end fx på Costa Del Sol. Greenfees ligger på den fleste baner på mellem 40-60 € - med enkelte baner, der er lidt dyrere. Baner i samme standard koster det dobbelte i greenfee andre steder i Spanien.
  • Også indkøb, restaurantbesøg, m.m er væsentligt billigere end i andre dele af Spanien (for slet ikke at tale om andre dele af Europa).
  • Golf i særklasse. Det grundlæggende niveau på banerne i Murcia er bedre end noget andet sted i Spanien eller Europa for den sags skyld. Ikke bare er der et hav af rigtig, rigtig gode baner - som fx Las Colinas og El Valle – niveauet på alle banerne holder høj standard.